3/5/08

Θα μιλήσω για 3-4 εστιατόρια-ταβέρνες που έτυχε να πάω και να μείνω αρκετά δυσαρεστημένη

Η πρώτη αφορά το εστιατόριο-καφε-μπαρ "Ραδιομέγαρο" στο Μεσολόγγι. Κατά τη διάρκεια οργανωμένης εκδρομης τα Χριστούγεννα 2007 και στο γυρισμό προς Αθήνα περάσαμε απ' το συγκεκριμένο μαγαζί την ώρα του μεσημεριανού φαγητού. Συστημένο το μαγαζί, δηλαδή, απο το ταξιδιωτικό πρακτορείο. Αρχικά μπήκαμε σε ενα μαγαζί που φαινόταν να μην εχει ανοίξει ξανά μετά το καλοκαίρι. Ημασταν 4 άτομα στο τραπεζι, δύο και δύο. Σχεδόν άγνωστοι μεταξύ μας, συνταξιδιώτες. Μετά απο 15 λεπτά περίπου έρχονται να μας πάρουν την παραγγελία. Ζητάμε κατάλογο. Δεν εχουν. Μας λένε τι εχουν. Παραγγέλνουμε 4 μερίδες και νερό. Δύο κομμάτια παστίτσιο, μια μακαρονάδα και νομίζω ενα ψάρι το αλλο άτομο. Τα φαγητά φτάνουν μετά απο 20 λεπτά. Και στο τέλος ζητάμε το λογαριασμό. Ενα χαρτάκι μας φέρνουνε που λέει "35 ευρώ κυρίως φαγητό". Τιποτα αλλο. Ζητάμε να μας πούνε ακριβώς πόσο κάνει τι γιατι δεν είμαστε παρέα. Φεύγει το ενα γκαρσόνι και φωνάζει ενα κύριο που φαινόταν υπεύθυνος. Μας λέει με ύφος "ναι, παιδιά. 35 δια 4". Του λέμε οτι δεν είμαστε παρέα και θέλουμε να μας πει πόσο κάνει τι για να πληρώσουμε ξεχωριστά. Λέει τοτε απ' το μυαλό του τέσσερις τιμές οι οποίες κάνανε άθροισμα 39 ευρώ. "Αυτά που μας λέτε κάνουν 39 ευρώ, κύριε" (κλέφτη). "Πόσο σας ειπα; Ναι, ναι." Και αφαιρεί 2 ευρώ απ' το κάθε παστίτσιο. Έλεος. Θέλω να πω οτι κανένας απο ολο το γκρουπ δεν έμεινε ευχαριστημένος απ' το συγκεκριμένο εστιατόριο και ο καθένας έφυγε με τις δικές του αρνητικές εντυπώσεις. Καταλαβαίνω οτι ειχε να ανοίξει το μαγαζί απ' το καλοκαίρι κι άνοιξε για μια χριστουγεννιάτικη αρπαχτή. Σε συνεργασία πάντα με το ταξιδιωτικό γραφείο.


Το αλλο που θέλω να καταγγείλλω ειναι η ταβέρνα Κυρίτσης Δημήτριος στην Αγ. Άννα. Συνοπτικά θα πω. Ζητάμε κατάλογο και λένε δεν εχουν. Παραγγέλνουμε, τρώμε και λιγο πριν ζητήσουμε το λογαριασμό και φύγουμε παίρνει το μάτι μου τους τιμοκαταλόγους σε ενα τραπεζάκι πίσω μας κρυμένοι πίσω απο κατι λουλούδια. Καθόμασταν στη γωνία και μονο εμεις μπορούσαμε να τους δούμε. Τον ανοίγουμε, κοιτάμε και υπολογίζουμε τις τιμές. Όταν ζητάμε λογαριασμό έρχονται με το γνωστό δελτίο παραγγελίας (οχι απόδειξη) που γράφει τα φαγητά και τις τιμές τους. Όλα, βέβαια, πιο ακριβά, τουλάχιστον 0,50-1 ευρώ, απ' ό,τι στον κατάλογο. Το λέμε και μας εξηγούν οτι αυτοί ειναι παλιοί κατάλογοι και δεν εχουν καινούριους. Μας φέρνουνε την νόμιμη απόδειξη μόνο αφού τη ζητήσουμε.


Το τρίτο που θέλω να αναφέρω ειναι η ταβέρνα "Στοά" στη Θήβα. Πάλι δεν υπάρχει κατάλογος και το γκαρσόνι στην επιμονή μας λέει οτι οι κατάλογοι που εχουν ειναι απο το 2002. Πήγαμε Μάρτιο του 2008.


Κατά τα άλλα το φαγητό οκ στα δύο τελευταία μέρη. Τι ειναι αυτο το πράγμα με τους καταλόγους και τις αποδείξεις ομως; Γιατί κανένας δεν τα καταγγέλλει αυτά τα πράγματα; Με την ανοχή μας γίνονται ολα χάλια. Στην αγορανομία έπρεπε να πηγαίνουν ολοι αυτοι και η αγορανομία να κάνει ελέγχους ξανά και ξανά.



Επίσης, το εστιατόριο "Λευκάτας" στο Αθάνι Λευκάδας το οποίο επισκέφτηκα Απρίλιο του 2008. Οι κατάλογοι, λέει, καλοκαιρινοι, να μην τους κοιτάω καθόλου. Θα ξεκινήσω απ' το φαγητό. Μια μερίδα αρνί που ευχαρίστως θα δίνατε στο σκύλο σας ή και παραπάνω στο σκύλο (του αρέσει να γλύφει τα κόκαλα, όχι τιποτα αλλο). Μια μπριζόλα μοσχαρίσια σόλα στην κυριολεξία. Ειχε δεν θα είχε πάχος 3 χιλιοστά και δεν μασιόταν με τιποτα, 7.5 ευρώ. Το ψωμί, που τώρα χρεώνεται αντί του κουβέρ, πιθανολογώ οτι ηταν 3 ή 4 ημερών. Ωραίες οι πατάτες, ωραία μια τυρόπιτα. Στο τέλος μας χρεώνουν κι ενα νερό 1, 20 ενώ δεν είχαμε ούτε ζητήσει ούτε μας ειχαν φέρει. Φυσικά, αυτο αποδόθηκε σε λάθος και μας το αφαιρέσανε απ' το λογαριασμό (δελτίο παραγγελίας). Απόδειξη μόνο οταν ζητήθηκε, βέβαια.



Τέλος, να συμπληρώσω, σχετικά με την ταβέρνα (καφέ-ζαχαροπλαστείο-εστιατόριο έλεγε η απόδειξη) "Ο Τάσος" στο Γαλαξίδι ιδιοκτησίας Αναστάσιου Βούλγαρη. Μας φέρανε μπουκάλι νερό εμφιαλωμένο χωρίς να ζητηθεί και που δεν πληρώσαμε εφόσον δεν είχαμε καταναλώσει. Μερίδα γαρίδες τηγανιτές μεγέθους 2,5-3 εκατοστών (με το κεφάλι) αξίας 9 ευρώ! Ούτε να τις ξεφλουδίσεις δεν μπορούσες και λυπόσουν να τις φας. Δελτίο παραγγελίας για λογαριασμό και απόδειξη όταν ζητήθηκε, φυσικά. Περιέργως, ήταν και σφραγισμένη στην πίσω μεριά.



Να σημειώσω οτι δεν επιθυμώ να αποσταλλεί κάποια καταγγελία σε αρμόδια Αρχή. Έγραψα τις εμπειρίες μου για να έχουν υπόψη τους, όσοι τα διαβάσουν, τα συγκεκριμένα μαγαζιά και αν τύχουν στην περιοχή να μην τα προτιμήσουν.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οσον αφορα τον Τασο στο γαλαξιδι μεινετε μακρια! κριμα που καποιοι ανθρωποι χαλανε την ομορφια αυτου του τοπου.Ειτε θελετε ψαρι ειτε κρεας -εχει απ ολα αν και ψαροταβερνα-δεν αξιζει τιποτα.Νομιζουν μερικοι οτι μας κανουν χαρη και μας αφηνουν να καθομαστε στο μαγαζι τους??Δεν ηταν βεβαια η μονη απογοητευση στο γαλαξιδι σε οτι εχει να κανει με τα μαγαζια και τους μαγαζατορες...κριμα

Ανώνυμος είπε...

ΣτΟ Γαλαξειδι μου λεγανε παντα οι ντοπιοι φιλοι μου:για φαγητο μονο στο Τάσο.Πηγαμε μια,δυο,πεντε,πηγαμε τον πρωτο χρονο,το δευτερο,τον πεμπτο!ε νομιζω πια οτι η γνωμη οχι απλα μετραει αλλα ειναι κ υποχρεωση μου να ειπωθει!ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΜΕ ΠΟΤΕ.Ποτε δε μας αρεσε το φαγητο,παντα στεγνο,λιγο(!!!!) κι απο γευση -ποιοτητα αστα!!!Τιμες μαλλον κανονικες αλλα σε σχεση μ αυτο που τρως δεν αξιζει ουτε 5 ευρω να δωσεις-τουλαχιστον να υπηρχε μια ισορροπια!Οσο για την εξυπηρετηση-διαχρονικα ανυπαρκτη.Συγχωρεστε με,αλλα μολις επεστρεψα αθηνα κι ολο αυτο συζηταμε.Φταιμε κι εμεις που πηγαμε κ ξαναπηγαμε αλλα οταν καποιος στ προτεινει λες δε μπορει θα πεσαμε στη περιπτωση!

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ τον διαχειριστή του blog, όπως αφαιρέσει την καταγγελία προς το εστιατόριο ''Ραδιομέγαρο'' καθώς εδώ και λίγους μήνες έχει αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς, και η εν λόγω καταγγελία αποτελεί σημαντική δυσφήμιση για ένα νέο και ανακαινισμένο εστιατόριο το οποίο προσπαθεί διαφημιστεί και στο ίντερνετ.

Ανώνυμος είπε...

Καταγγέλω ότι στην ταβέρνα ''Τσίμπα Ένα'' 38ο χλμ Λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου, Λαγονήσι, οι τιμές που χρεώνουν στην απόδειξη και ζητούν από τον πελάτη να πληρώσει είναι από 10-20% πιο ακριβές από εκείνες του καταλόγου.

Ανώνυμος είπε...

Καταγκελω ότι στον Άγιοκαμπο Λάρισας κανένα beach bar και ειδικά το " Παράγκα" δεν κόβει αποδείξεις . Συγκεκριμένα μολονότι τις ζητώ δε μου τις φέρνουν ενώ δεν έχουν ανηρτημένους καταλόγους πουθενά


Επιπλέον στο Κηποθέατρο Λάρισας το μπαρ που λειτουργεί πουλά το νερό 0.50 ενώ η τιμή του είναι 0.35 όπως ορίζει η αγοροονομικη διάταξη .Ο Ιδιοκτητης όταν του το είπα με έβρισε αισχρά και είπε ότι δεν πουλά και να πάω στο περίπτερο να το αγοράσω .
Μπορώ να αναφέρω δεκάδες τέτοια περιστατικά με το νερό που κανείς δεν το πουλά στιην τιμη που προβλέπεται εκμεταλευομενοι την αγνοία του κόσμου.


Ανώνυμος είπε...

Μόλις γυρίσαμε απο Γαλαξίδι.. και φυσικά πήγαμε στον Τάσο. Άθλια συμπεριφορά. Ο σερβιτόρος ΑΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ, λες και μας έκανε χάρη που καθίσαμε στο μαγαζί του! Το φαγητό πολύ τυποποιημένο. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δεν έκοψε απόδειξη αλλά μας έκανε τη χάρη και από 43€ μας το άφησε 40€. Γενικά απογοητεύτηκα πολύ από το Γαλαξίδι. Στο μοναδικό εστιατόριο που είχε απίστευτη ποιότητα ήταν στο "Ζυγό" και πολύ ευγενικό προσωπικό.