23/12/07

Εστιατόριο «Δια Ταύτα»

Δυστυχώς μου δίνεται η αφορμή για μία αρνητική κριτική.
18 Δεκεμβρίου 2007 στην Άθωνος, εστιατόριο «Δια Ταύτα» (αν και η λέξη εστιατόριο θα πρέπει να χρησιμοποιείται για μαγαζιά που αναδεικνύουν την γαστρονομία και όχι επιχειρήσεις που προσπαθούν να κλέψουν τον όποιο περαστικό. Πολλές φορές μιλάμε για την «ελληνική γαστρονομία», κουνώντας χαρακτηριστικά το κεφάλι μας. Αυτή η «ελληνική γαστρονομία» αποτελείται από πάρα πολλές μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις που αντί να προσφέρουν σωστές υπηρεσίες, κάνουν τη ζωή μας πιο δύσκολη, τη ζωή του τουρίστα (που έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει ένα άλλο, πιο οργανωμένο και αξιοπρεπές περιβάλλον).
Το κείμενο αυτό έχει στόχο να διορθωθούν οι ενοχλητικές «λεπτομέρειες» - αυτές που είναι σίγουρο πως θα χαλάσουν τη διάθεση του πελάτη του εστιατορίου, όπως χάλασαν και τη δική μας διάθεση, αφού περιγράφουν (με απόλυτη ακρίβεια) προσωπικές εμπειρίες. Και σκοπός μας δεν είναι η στείρα κριτική, αλλά η ανάδειξη των προβλημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν, αν θέλουμε πραγματικά την ανάπτυξη της γαστρονομίας μας.
Κατά το γεύμα μας λοιπόν στην ταβέρνα «Δια Ταύτα», που ήταν και η πρόταση του φίλου μου, συνέβησαν τα εξής ευτράπελα:
• «Καμάκι», η γνωστή μέθοδος προσέγγισης πελατών που μας εντάσσει στις τριτοκοσμικές χώρες γαστρονομικά.
• Διαφορές στις μερίδες σε σχέση με προηγούμενη φορά (συγκεκριμένα στην φουρνοπατάτα, μισή ποσότητα)
• Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί πουλήθηκαν ως φτιαγμένα στο μαγαζί παρά τις επίμονες ερωτήσεις. Φυσικά απλά είχαν ζεσταθεί και με προσθήκη γιαουρτιού και αρωματικών μας σερβιρίστηκαν. Η μυρωδιά της κονσέρβας ήταν πολύ έντονη καθώς και το πράσινο υγρό της κονσέρβας.
• Ο λογαριασμός ήρθε με 20 Ευρώ παραπάνω χρέωση τσίπουρο 0,7l γραμμένο στην δεύτερη απόδειξή που ήταν τοποθετημένη πίσω. Δώρο 10% άρα 22 Ευρώ παραπάνω χρέωση.
• Όταν ζητήσαμε να μιλήσουμε με τον υπεύθυνο, γνωρίσαμε την ελληνική «φιλοξενία», την «κατανόηση» του λάθους. Μόνο που κατά αυτόν σχεδόν φταίγαμε εμείς..(εμείς φταίγαμε γιατί επιλέξαμε την συγκεκριμένη επιχείρηση, ντρέπομαι να χρησιμοποιήσω την λέξη εστιατόριο)
• Μετά λοιπόν την ένταση που φυσικά δεν είναι το ζητούμενο ζήτησα από τον κύριο να μας πει τι πρέπει πραγματικά να πληρώσουμε για να φύγουμε. Μας έγραψε λοιπόν πάνω στο χαρτί 40,67 Ευρώ, Πληρώσαμε και φύγαμε αμέσως. Όταν λοιπόν φτάσαμε σπίτι διαπιστώσαμε ότι ο κύριος αυτός μας υπερχρέωσε και πάλι 8 Ευρώ. Τηλεφώνησα και ζήτησα να μιλήσω μαζί του γιατί πραγματικά τέτοιες συμπεριφορές πιστεύω ότι αμαυρώνουν την ελληνική γαστρονομία και η απάντηση του εν λόγω κυρίου ήταν ότι κακώς δεν το καταλάβαμε και όταν βρίσκει ευκαιρία να πάρει παραπάνω χρήματα γιατί να μην το κάνει. Για να μην κακολογούμε όμως για όλα μας είπε επίσης ότι αν περάσουμε από εκεί θα μας δώσει τα 8 Ευρώ που μας υπερχρέωσε.
Θα ήθελα να τονίσω ότι οι αποδείξεις είναι στην διάθεση όποιου επιθυμεί να τις δει.
Επίσης ο τσίρος ήταν καταπληκτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: